situace České republiky po 20 letech v EU

vše o celním projednávání zásilek a mezinárodním obchodě
Odpovědět
Fialka

Re: situace České republiky po 20 letech v EU

Příspěvek od Fialka »

Měl jsem dneska v noci sen. Zdálo se mi, že mě zvolili premiérem v ČR a já jsem přesvědčil poslance a všichni jsme odhlasovali přechod k Euru. Spolu s přechodem na Euro jsme si odhlasovali zvýšení platů na úroveň Německa.
Kohout

Příspěvek od Kohout »

To jsou teda sny ... Tuhle jsem jel rychlíkem z Ostravy do Prahy. Usnul jsem při té kodrcavé jízdě. Měl jsem sen, že jsem si udělal s dětma o víkendu výlet do Paříže podívat se na otevírání Notre Dame. Zdálo se mi jak jsme v Praze nastoupli do rychlovlaku francouzské TGV. Vlak se nehlučně rozjel a řítil se k Paříži rychlostí 400 km/h. Ráno jsme vyjeli z Prahy a v poledne jsme byli v Paříži. Pak jsem se probudil a zjistil jsem, že sedím v českým rychlíku, který se kodrcá skoro krokem v polích za Českou Třebovou. :(
Fidel

Příspěvek od Fidel »

Dřív než v Česku bude rychlovlak jezdit na Kubě. Zatím si můžeš pustit video: https://youtu.be/RyBLZwI2lME
gen.Potěmkin

Příspěvek od gen.Potěmkin »

V Uzbekistánu, v bývalé středoasijské sovětské republice jezdí TGV od léta 2016
https://en.wikipedia.org/wiki/Tashkent% ... _rail_line
okolojdoucí

Příspěvek od okolojdoucí »

Objevil jsem zajímavé stránky o ČR: https://worldpopulationreview.com/count ... h-republic
Z těch stránek je zajímavý budoucí vývoj ČR. Tak třeba, dnes každých 6 minut z ČR někdo emigruje, teda uteče pryč. Tomu se nelze divit.... K tomu skoro každých 5 minut někdo v ČR umře. Emigrace z ČR a úmrtí v ČR se dorovnává nově narozenými. Každých skoro 6 minut se narodí v ČR jeden nový člověk. Celkově ale je pokles, takže každé 4 a třičtvrtě minuty z ČR ubyde 1 člověk. Je jasný, že bez imigrantů obyvatelstvo ČR vyhyne po meči i po přeslici. Jenže do ČR se nikomu nechce.
Madame.G

Příspěvek od Madame.G »

Udivuje mě, že lidi z Česka neutíkaj rychlejc. Jen každých 6 minut jeden. Že se do Česka nikomu nechce, je celkem jasná věc. Dostat imigranty do Česka, to by muselo být násilím. Když už do Česka nějaký imigrant omylem náhodou dorazí, ihned zvedne kotvy a mizí dál do Německa.
Felix

Příspěvek od Felix »

Letos mají v Česku volby. Politici se budou předvádět, slibovat, vytahovat co všechno udělali. Současná trojkoalice, fotka převzatá z irozhlas.cz:
česká vládní trojkoalice
česká vládní trojkoalice
svata trojice - 2025-01-17 - irozhlas.jpg (45.38 KiB) Zobrazeno 1552 x
se tváří, jak je skvělá. Mě připomíná rozpadlou trojkoalici v Německu. V Česku se trojkoalice nerozpadla, protože čeští politici mají menší sebekritiku, jsou více sebestřední, více odolní a čeští volici jsou mnohem více laxní a unavení jejich politiky než němečtí voliči. Co však ve skutečnosti udělala česká trojkoalice v posledních 4 letech užitečnýho?
Tak třeba dává dotace na soláry a v létě solárníkům platí za likvidaci přebytečné elektřiny, kterou dotované soláry vyprodukují. Protože dotovaných solárů je mnoho, bodejť by nebylo, když jsou bohatě dotované, tak nyní začíná stavět likvidační centra na přebytečnou energii.
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/v-ces ... 100615_jaf
Z čeho se to platí? Přece z příjmů na distribuci elektřiny, kterou účtují spotřebitelům. Spotřebitelé tak platí likvidaci přebytečné elektřiny jako odpadu, který produkují solárníci za státní dotace. Česko tak výrazně přispívá ke globálnímu oteplování a občané to platí.

Co jiného česká trojkoalice ještě udělala v uplynulých 4 letech? Počet km nově otevřených dálnic za poslední 4 roky se dá spočítat na prstech, moc jich není. Vysokorychlostní železnice do Německa není ještě ani na papíru, Euro v nedohlednu. Digitalizace státní správy :roll: radši přeskočíme. Vysokorychlostní internet na českém venkově? To taky radši přeskočíme :lol: . Snižování počtu úředníků a státní administrativy? To radši vynecháme. :lol:
Jára

Příspěvek od Jára »

Ten pán na té fotce uprostřed, co má ruce nahoře, ten je přece vystudovaný češtinář, že? Teda by mohl jít do voleb s příslibem, že když vyhraje, tak prosadí zjednodušení českého pravopisu. Například, že zruší vyjmenovaná slova, sníží počet pádů ze 7 na 4 a tak podobně. Určitě by sklidil úspěch a těch asi 80% voličů, co mají diagnozu MZA, ti by mu zcela určitě dali hlas.
Zdenek

Příspěvek od Zdenek »

Na ekonomickém fóru v Davosu vynikl projev ukrajinského prezidenta Zelenského a německého kancléře Scholze. Oba mluvili ve stejném duchu: Evropa se musí odpoutat od USA, Evropa musí být samostatná a soběstačná, musí investovat do obrany a vlastní bezpečnosti. Evropa to je 450 milionů obyvatel a musí být ekonomicky silná, aby ji svět bral vážně.
https://www.tagesschau.de/ausland/europ ... p-100.html
Přitom Česko si stále hraje na vlastním písečku, jak v Česku říkají "abychom si nenaběhli". Stále mají vlastní českou měnu a investice do obrany pod 2%. V Česku stále chybí dopravní infrastruktura směrem na západ. Skoro žádný vlastní český průmysl, české školství zaostalé a věda a výzkum v Česku jsou prázdné pojmy, které se omílají jen před volbami.
Baltazar

Příspěvek od Baltazar »

Před chvílí mi přišel majl z Česka. Odeslán z majlové adresy gmail.com:

Vážený pane,

když nemáte české číslo, můžete mi prosím zavolat? Mohli bychom se spolu spojit přes Skype nebo whatsapp nebo něco podobnýho?

Marie M.

Byl jsem úplně v šoku. Neznám žádnou Mařenu M. Navíc na gmail.com se stejně psát nedá, protože gmail.com provozuje Googl a ten filtruje majly. Skype ani whatsapp nepoužívám, protože to jsou děravý aplikace skrze který se do systému vkládají trojský koně, virusy a pak se celý systém monitoruje hackery. Ostatně, proč bych měl volat nějaký český Mařeně? Proč mi ta česká Mařena nezavolá, když mi něco chce?
Ten majl dobře vykresluje situaci Česka po 35 letech od převratu.
Odpovědět