podvodné firmy

vše o celním projednávání zásilek a mezinárodním obchodě
NebeskyModrá

Re: podvodné firmy

Příspěvek od NebeskyModrá »

Nějak nechápu už ten nápad, že firma registrovaná ve Spojeném království bude poskytovat účetní služby v České republice, kde mají úplně jiný účetní systém. Na druhou stranu taky nechápu ty její český klienty, že jim dala faktury za firmu z Anglie. Její klienti tomu fakt věřili, že jim český účetnictví vede anglická firma, která není v Česku vůbec registrovaná? A co na to finanční úřady? Oni nedělali kontroly u těch firem, kde ta anglická firma vedla účetnictví? Přece si museli všimnout, že ty firmy mají faktury za vedení účetnictví a že jsou vystavené firmou v Anglii.
Malý.Bobeš

Příspěvek od Malý.Bobeš »

Poskytovat účetní služby v Česku skrze anglickou firmu, navíc ani neregistrovanou v Česku je naprosto stupidní nápad. Představte si, že by si nějaký český stavební projektant zaregistroval projekční kancelář v Anglii a ta jeho anglická firma by pak dělala stavební projekty pro české stavitele. S takovými projekty by je na českých stavebních úřadech vyrazili.
Představte si, že by ta Frýbortová chtěla dělat účetní služby tady v Anglii nebo třeba v Rakousku nebo v Německu. Ani by si neškrtla, protože jednak by jí místní firmy vyhnaly a taky úřady by na ní hnedka vyrazily. Jenže v Česku je nepořádek, 80% českého obyvatelstva má diagnostikovaný MZA a tak mohla takto obcházet zákony.
Bryan

Příspěvek od Bryan »

Dělat v Anglii stavební projekty může jen PVT LTD a musí mít certifikaci. V Česku by pak takový stavební projekt musel být stejně překreslený nějakou českou projekční firmou, aby byl podle českých stavebních předpisů a výkresy podle českých zvyklostí. Česká projekční stavební firma musí mít licenci a oprávnění k stavebním projektům.
U účetních služeb je rozdíl v tom, že v Anglii musejí mít účetní certifikaci, zatímco v Česku může účetní služby poskytovat kdejaká "bába od škopku". Stačí když umí trochu číst a ťukat do klávesnice. Certifikaci žádnou nepotřebuje a nikdo jí ze znalostí účetnictví nepřezkušuje a ona taky za nic neručí. Český účetní předpisy se mění minimálně 1x do roka, spíš ještě častějc a jsou tak komplikovaný, že se v tom většinou nevyznají ani na finančních úřadech. :lol:
NebeskyModrá

Příspěvek od NebeskyModrá »

Asi před 20 lety jsem v Česku dělala finanční poradkyni. Má činnost byla, že jsem pro banky dohazovala zájemce o úvěr. Prostě jsem jen přesvědčovala lidi, že určitá banka (s kterou jsem měla smlouvu za zprostředkování :D ) je lepší než ta banka, u které mají úvěr. Když jsem lidi přesvědčila a oni došli do té banky, co jsem jim řekla, kde já měla smlouvu, tak v bance jim nabídli změnu úvěru a já dostala odměnu. Prostě jsem dělala dohazovačku. Přesto se téhle činnosti říkalo "finanční poradkyně". Abych ji směla dělat, musela jsem nejprve absolvovat školení na Ministerstvu financí ČR, pak jsem dostala papír, licenci. Pak jsem musela mít speciální žinostenský list a teprve pak smlouvu s bankou. Neměla jsem žádnou zodpovědnost, protože klienti, kterým jsem doporučila banku, se mými radami vůbec nemuseli řídit a se mnou nic nepodepisovali. Proti tomu, účetnictví v Česku může dělat kdokoliv bez jakéhokoliv školení a neručí za nic.
Zuzana

Příspěvek od Zuzana »

Bryan píše: úte led 21, 2025 5:28 pm Český účetní předpisy se mění minimálně 1x do roka, spíš ještě častějc a jsou tak komplikovaný, že se v tom většinou nevyznají ani na finančních úřadech. :lol:
A zrovna anglická firma, které nemá certifikaci k účetním službám v Anglii, má takový znalosti českých účetních předpisů, že dělá účetnictví firmám v Česku. Ale že by se v Česku teda zaregistrovala nebo si aspoň zřídila pobočku? To zase teda nééé :D
Odpovědět