korupce v Česku

vše o sporech, pohledávkách (vymáhání pohledávek), soudy a advokáti
Janys

Re: korupce v Česku

Příspěvek od Janys »

Soudce Žitný by měl být v hledáčku zkoumání finančních úřadů. Jestliže má pan soudce Žitný takovéto znalosti, zcela jistě má v nepořádku vlastní finance.
Nancy

Příspěvek od Nancy »

Ten soudce Žitný ... nevím co si mám o něm myslet. Oni na soudě nemají účetní oddělení? Ty nesmysly, co ten soudce Žitný dokázal vymyslet, by si netroufnul říct žádný student 1.ročníku obchodní akademie. Ale on je soudce a jestli to dal na papír a je to právně platné, tak to je fakt malér. Každý se nyní na to může odvolávat. Jestli podle nějakého usnesení nebo rozhodnutí podepsané soudcem platí, že účetní doklady a bankovní výpisy jsou nedůvěryhodné, tak potom v ČR netřeba vůbec vést účetnictví.
Jsem právní a účetní poradkyně. Nabízím právní a účetní poradenství.
Albertek

Příspěvek od Albertek »

Soudce by měl být někdo, kdo je vážený, důvěryhodný. Uklánět se žalobci a říkat, že se připravil na jednání. Co to má být? To on se normálně na jednání nepřipravuje a v tom jediným případě udělal vyjímku a připravil se? Jak se připravil? Přečetl si žalobu? Tenhle soudce Žitný zesměšnil a zdegradoval celý soudcovský stav.
znalec

Příspěvek od znalec »

Soudní kauzy v ČR jsou často uplacený. Buď penězi, často známostmi. Vzpomínám si na jeden případ u Obvodního soudu pro Prahu 2. Ta kauza se tahla strašně dlouho. Myslím 5 nebo 6 let. Podstatou kauzy byl spor majitele nemovitosti a nájemníka o náklady na telefonní hovory. Majitel nemovitosti byl žalobce a nájemník byl žalovaný. Žalobce měl v domě telefonní ústřednu. Platil souhrnně tehdá Českýmu Telekomu platbu za hovory přes jeho ústřednu. Ty pak nějakým záhadným způsobem rozpočítával nájemníkům. Jenže ne všichni nájemníci používali linky přes jeho ústřednu. Ale majitel nemovitosti počítal každýmu, i těm, co linky neměli. V této kauze se žalovaný bránil, že platit nebude, protože linky nemá a žalobce v jeho fakturách nedokladoval fakturou Českýho Telekomu, kolik se ve skutečnosti protelefonovalo. Žalobce měl za povinnost fakturu Českýho Telekomu přikládat, protože poskytování telefonních služeb nebyla v ČR volná živnost. Žalobce neměl oprávnění poskytovat telefonní služby. Druhý problém v žalobě byl, že žalovaný skutečně neměl telefon. Soud mi uložil vypracovat znalecký posudek s otázkou: "Kolik by mohla žalovaná měsíčně protelefonovat kdyby měla telefon." Byl jsem už druhý soudní znalec, který měl na toto vypracovat posudek. Předchozí znalec se omluvil, že je nemocný. Žalobce k tomu se mnou nekomunikoval a odmítl předložit faktury Českýho Telekomu. Napsal jsem tedy do znaleckýho posudku, že tuto otázku nelze zodpovědět. Soudkyně byla vzteklá, křičela na mne a pak mi řekla, že jí mám navštívit a ona mi vysvětlí, jaký posudek potřebuje.
Dozvěděl jsem se, že pan žalobce má známý v parlamentu ČR a je žádoucí jeho žalobě vyhovět. Žalobce byl u soudu zastupován velmi respektovaným advokátem. Přitom jsem zjistil, že advokát učil na právnické fakultě a soudkyně byla jeho žačkou.
Celý soud skončil dost neslavně, jednak žalovaná před vynesením verdiktu zanikla. To ale soudu nevadilo a vynášel rozsudek v prázdné jednací síni, kde chyběl žalovaný i žalobce. Druhou ještě podstatnější závadou bylo, že nemovitost, kterou majitel vlastnil, byla koulaudovaná jako obytový dům. Ale majitel ji načerno bez stavebního povolení přestavěl, ačkoliv to byl památkově chráněný dům a prostory pronajímal jako nebytové prostory, které nebyly zkolaudovány. K tomu existuje judikát Nejvyššího soudu ČR, který říká, že pronajme-li majitel nemovitosti bytové prostory jako nebytové, pak taková smlouva je absolutně právně neplatná a neplatné je vše, co se od té smlouvy odvinulo.
Tedy, neplatná byla nájemní smlouva, faktury pana žalobce i žaloba samotná. Soud měl žalobu zamítnout na samém počátku. Soud však pracoval na objednávku, protože žalobce měl známé v parlamentu, Soud soudil bez ohledu na platné zákony ČR.
Anita

Příspěvek od Anita »

To je otřesný, strašný. To čekaj, že bude někdo do Česka investovat?
Radan

Příspěvek od Radan »

V Indii je také korupce. Vždycky tam byla. Ale indický soudnictví má úroveň a zákony jsou jasný. Je to tradice z doby kdy Indie byla britským protektorátem. Indie má soudnictví podobné jak ve Spojeným království. Soudce v Indii je uznávaná autorita, všude, i na malých městech. Prostě lidi v Indii respektují soudce a soudce dbá na vlastní pověst.
V Čechách to je teda dost jiný. Pořád tam jsou praktiky a zvyklosti z doby kdy v Česku vládli sovětský komunisti. Od převratu v roce 1989 uteklo v Česku 35 let. Lidé, kterým je dnes 40 let si na tu dobu před rokem 1990 vůbec nepamatují. Vyrostli v nové době. Dneska ti lidé sedí na úřadech, dělají soudce a rozhodují. Mají moc, ale berou úplatky a podporují klientelizmus. To je moc špatný.
Veronika

Příspěvek od Veronika »

Martina píše: čtv lis 21, 2024 9:51 am 3. Ten kdo přijímá od někoho peníze, nepodepisuje potvrzení o přijetí peněz. Doklad podepisuje, ten kdo peníze vydává.
4. Bankovní výpisy a doklady českých bank jsou nedůvěryhodné. O podpisu a razítku na potvrzení FIO banky o provedených platbách soudce mgr. Miloš Žitný prohlásil: "To je jen nějaký inkoust na papíru. To je nedůvěryhodné".
Co to je zase za blbosti? To fakt vymysleli u soudu v Česku? To teda když já někomu zaplatím, tak on mi nedá potvrzení a já si mám to potvrzení napsat sama a podepsat si ho? To si dělá ten soudce legraci, ne?
Když teda český soudy neuznávají bankovní výpisy a potvrzení bank, tak co je pak ještě důvěryhodný?
Hledala jsem po netu jméno soudce Mgr. Miloš Žitný. Zjistila jsem, že teď působí u soudu v Ústí nad Labem. Zjistila jsem, že funkcionářem Místního oddělení rybářského svazu v Čerčanech u Prahy. Působí v "rybářské stráži". Můj ty Bože, dneska udělají soudcem kdekoho.
Gabina

Příspěvek od Gabina »

Jestli si soudce Miloš Žitný dělal legraci, tak to byla dost hloupá legrace. A jestli jeho legrácky dal na papír do protokolu nebo usnesení a legrácky soudce Miloše Žitného nabyly právní moc, pak se kdokoliv na ně může dovolávat.
Vasil

Příspěvek od Vasil »

soudci v Česku si často dělají legraci a využívají jejich postavení, místo aby řádně a nestranně soudili. Je to asi 12-15 let, co jsem zastupoval žalobce u Městského soudu v Praze. Žalobcem byla anglická firma a žalovaným byla česká firma, která dlužila velkou částku peněz žalobci. Problém byl v tom, že jednatel české firmy, bývalý komunista, měl známosti mezi policií a na státním zastupitelství.
Na prvním a zatím posledním jednání před těmi mnoha lety, jednání vedla soudkyně Lenka Grollová, která byla tenkrát současně mluvčí Městského soudu v Praze. Když mělo jednání začít, přišla soudkyně a oznámila nám, že se jde najíst a jednání začne o půl hodiny později. Za půl hodiny se soudkyně Grollová skutečně dostavila a jednání mohlo začít. Když jsme se usadili a soudkyně zapsala přítomné, obrátila se na mne (žalobce) s otázkou: " ta anglická firma, kde sídlí?" Povstal jsem a odpověděl jsem: "v Londýně, ve Spojeném království". Nebylo mi jasné proč se na to ptá, protože to bylo napsáno hned v úvodu žaloby a já měl plnou moc doloženou výpisem z rejstříku firem. Soudkyně Grollová se zamyslela a po chvilce pokračovala: "a to je na ostrově?" Opět jsem povstal a odpověděl: "Ano, to je na ostrovech". Zůstal jsem stát a soudkyně Grollová se opět zamyslela a po chvilce se zeptala: "Jak se tam dá dostat?". Odpověděl jsem "Letadlem" a posadil jsem se. Chvíli bylo ticho. Po chvilce soudkyně řekla: " Soud vynáší usnesení. Řízení se přerušuje na neurčito z důvodu zjištění kde se nachází Londýn. Jednání je skončeno, můžete odejít".
Jednání trvalo asi 15 minut.

Podal jsem stížnost k Vrchnímu soudu v Praze. Vrchní soud po 2 letech vynesl usnesení v neveřejném jednání:
"Řízení se nepřerušuje a pokračuje. Netřeba zjišťovat, kde je Londýn".
Řízení však nepokračovalo, protože soudkyně Grollová byla na mateřské dovolené. Pokud vím, řízení od té doby nepokračuje, žádné další jednání dosud nařízeno nebylo. Spis stále leží u mne a stále čekám, kdy se Městský soud začne věcí zabývat. Dlužník stále dluží, pokud již mezitím nezaniknul. Pravděpodobnost, že dluh bude někdy vymožen, je v českém soudnictví skoro nulová.
Arabeska

Příspěvek od Arabeska »

Soudci v ČR mají nejvyšší platy ze všech profesí. Třeba 40-letý soudce má plat přes 140 tisíc Kč hrubého. K tomu ještě náhrady. V žádný jiný profesi takový platy nejsou. Kromě toho, soudce v ČR není žalovatelný, není odvolatelný. V podstatě je soudce v ČR "nad zákonem". A přesto jim to je málo. Tady je tabulka platů českých soudců:
https://www.kupnisila.cz/platy-soudcu/
Odpovědět