africká Zambie

vše co chcete vědět než založíte firmu
OK1FM

Re: africká Zambie

Příspěvek od OK1FM »

Rozhodl jsem se, že spolu kamarádem uděláme přes vánoce a Nový rok poznávací cestu do Afriky. Pojedeme Senegal - Rwanda - Zambie. Protože jsme amatéři vysílači, budeme z naší cesty zkoušet navázat DX spojení. Pokud to půjde. Přitom zkusíme zjistit jaké jsou možnosti podnikání v těch těch zemích a jak to tam vlastně vypadá. Jestli se chcete někdo přidat , 1 max 2 lidi, pošlete mi zde SZ.
Jehova

Příspěvek od Jehova »

Posílám vám SZ. Chci jet s vámi. Rád bych africké obyvatelstvo obrátil na správnou duševní cestu.
obrátím vás na správnou cestu
česká.fňukna

Příspěvek od česká.fňukna »

Podnikal jsem v Česku. Už nepodnikám. Všichni mě okrádali a byli na mě zlí. Zaměstnanci mi rozkradli firmu, úředníci se po mě vozili. Chci zase podnikat, ale ne už v Česku. Tak bych se k Vám přidal. Odjedu s váma do Afriky. Určitě tam budu mít víc štěstí než v Česku.
Jehova

Příspěvek od Jehova »

Fňukno, vítám tě. Pojedeme spolu do Afriky. Založíme tam misii a budeme podnikat. Budeme obracet afričany na správnou víru.
obrátím vás na správnou cestu
inčučůna

Příspěvek od inčučůna »

přemejšlím, že bych se k vám přidal. Předloni jsem byl v Tanzanii a bylo to tam skvělý.
OK1FM

Příspěvek od OK1FM »

Už jsem zase zpátky. Fňukna s Jehovou ještě někde cestujou po Africe. Byl to velmi velmi poučný výlet. Poznávací cesta.
Jack

Příspěvek od Jack »

Napíšeš nám teda jaký to tam je? Jak to vidíš s podnikáním v Africe?
OK1FM

Příspěvek od OK1FM »

Nějak jsem se z toho výletu nedokázal dlouho vzpamatovat. Je to všechno moc složitý. Aby to člověk pochopil, jak to tam funguje, musel by tam aspoň 2 roky žít. Nedokážu si představit, jak tam dlouhodobě žít. Lidi tam mezi sebou mluvěj nějakou hatmatilkou, který se nedá rozumět. Kdekdo přitom umí nebo rozumí francouzsky. Je děsně těžký odhadnout, kdo je spolehlivý a kdo ne. To je asi ten největší malér podnikání v Africe. Prostě tam musíte mít někoho spolehlivýho. To znamená na něj pořád dohlížet, čili tam s nimi žít. Jinak to asi nejde. Na dálku z Evropy to řídit fakt nejde.
Volal mi fňukna, že se vrací, protože ho tam okradli a sebrali mu všechny peníze. :roll: Až se vrátí, se s ním musím sejít.
Kohout

Příspěvek od Kohout »

Prosím tě, a jak se teda dá založit firma třeba v Senegalu nebo v tý Zambii? Musí se tam jet, anebo to jde udělat nějak na dálku? Ptali jste se tam na to?
OK1FM

Příspěvek od OK1FM »

V každým případě se firma zakládá přes advokátní kancelář, čili místního právníka. Buď tam fakt musíš dojet nebo přes nějakou agenturu, která to pořeší. Hlavní je najít místního zástupce. To je ten největší problém, protože zástupce tam chce dělat kdekdo, akorát, že ti lidi tam nejsou moc spolehlivý. Oni tam všichni mají dost laxní přístup k práci . O nějaký zodpovědnosti a dochvilnosti už ani nemluvě.
Odpovědět