korupce v Česku

vše o sporech, pohledávkách (vymáhání pohledávek), soudy a advokáti
Matyáš

Re: korupce v Česku

Příspěvek od Matyáš »

Český soudní síně jsou často spíš aukční síně. Vyhraje ten, kdo dá víc. :D
prof.Chytráček

Re: korupce v Česku

Příspěvek od prof.Chytráček »

Napadlo mě, jestli by se neměla v Česku korupce legalizovat zákonem. Tak jako se legalizuje marihuana nebo požívání akoholu, tak by se v Česku uzákonilo, že korupce je legální. Prostě a jednoduše, dávání všimného nebo nevšimného úředníkům by nebylo trestné. Třeba v muslimských zemích je také kouření hašiše a dávání bakšiše legální. Proč ne v Česku?
Alfréd

Re: korupce

Příspěvek od Alfréd »

Klaus.V. píše: pon zář 30, 2024 7:32 am Zdaleka ne všechno je korupce. Přibližně 80% českých obyvatel chápe případy označované jako "korupce" spíše jako "občanskou výpomoc" potřebným v nouzi. :D
Všimné a nevšimné není žádná korupce. Pastelkovné a sedačkové také není korupce. Tak proč by všimné a nevšimné měla být korupce? Přece všimné a nevšimné je výpomoc občana úředníkovi. Na tom přece nic není. Dneska pomůže občan úředníkovi v jeho těžké finanční situaci a zítra zase pomůže úředník občanovi tak, že si všimne jeho žádosti a rychle a kladně ji vyřídí nebo si nevšimne nějakého hloupého udání na občana a odloží udání do archívu. Prostě, dneska pomůžu já tobě, zítra zase pomůžeš ty mě.
Odpovědět