kde a jak nejlíp inzerovat

vše o marketingu, reklamách, uvedení zboží a služeb na trh
hřib

Re: kde a jak nejlíp inzerovat

Příspěvek od hřib »

V Česku existuje sběratelský portál www.sberatel.com Je zaměřený především na poštovní známky, mince, bankovky.
Norbert

Příspěvek od Norbert »

Když provozujete například nějakou prodejnu, restauraci, vinárnu, kavárnu, prostě kamenný podnik na nějaké adrese, můžete si podnik nechat zveřejnit na portálech, které provozují mapy. Typicky Google, v Česku asi Seznam, což je prodloužená ruka Googlu. Moc velký smysl ale takováhle reklama nemá. K čemu je, že celý svět vidí, že na adrese v nějakém malém městě nebo vesnici je vinárna? K čemu je dobré panu Novákovi z moravského Vidlákova, že na mapě Anglie, v Oxfordu vidí kde je vinárna? Pan Novák z moravského Vidlákova nepojede do vinárny v Oxfordu. Stejně jako francouzský sedlák nepojede do hospody v moravském Vidlákově. Když už ti lidé na to místo přijdou, pak obvykle jako turisti, za jiným účelem a když pak půjdou okolo restaurace nebo vinárny, tak se třeba zastaví. Ne proto, že ten podnik je na mapě Googlu nebo Seznamu, ale třeba proto, že je přiláká pěkný štít nad vchodem, pěkná výloha, upravené okolí. Takovéto reklamy na mapách portálů mi připadají zbytečné. Nikdy jsem ostatně nehledal prodejnu něčeho konkrétního podle mapy Googlu.

Pak jsou firmy nebo lidé, kteří nemají kamenný obchod, ale cosi vyrábí a chtějí to prodat. Můžou to být třeba věci pro domácnost, módní doplňky nebo služby. Pro ty nemá zveřejňování na mapách žádný význam. Inzerují obvykle na portálech pro socky, Linkedin, Facebook, Muskův portál "X", dřívější Twitter. Ta inzerce na portálech pro socky má řadu nedostatků. Jednak je na těch portálech reklam strašlivě mnoho, takže pravděpodobnost, že si někdo vůbec vaší reklamy všimne, je neskutečně malá. Vedle toho je poplatek za reklamu vysoký. Když už si někdo vaší reklamy všimne a stane se ten zázrak, že bude chtít koupit váš výrobek nebo službu, budete postaveni před problém, jak mu váš výrobek poslat a jak on, kupující vám zaplatí. Většinou se totiž bude jednat o malé částky peněz. Nezapomeňte, že to jsou skutečně portály pro socky. Vy budete muset řešit, jak věc vyclít na export a jak ji levně poslat. Když kupující zjistí náklady, většinou jeho zájem o váš výrobek pomine.
Můžete zkusit aukční a prodejní portály, třeba Etsy nebo eBay. Náklady na inzerci tam jsou vysoké a platby problematické. Riziko, že peníze nedostanete a o váš výrobek přijdete nebo za službu nedostanete zaplaceno, toto riziko existuje a je dost vysoké. Existují portály pro poskytování určitých služeb, například portály pro překladatele cizích jazyků, portály pro vývojáře software atd. Můžete se tam zaregistrovat. Většinou to stojí dost peněz. Než dostanete nějakou zakázku, uteče spousta času. Vy ale budete masírováni reklamama každý den, aby jste si koupili to či ono, anebo si předplatili na portále nějaké "výhody", které ve skutečnosti žádnými výhodami nejsou. Ani zde není jistota, že dostanete zaplaceno za práci. Peníze jdou vždy přes ten zprostředkovávací portál a ten si leckdy peníze prostě nechá a vám je nepošle, nebo třeba pošle až pro mnoha měsících a nervující korespondenci.
Všechny tyhle internetové reklamní portály jsou výnosné především pro ty, kteří ty portály provozují. Prodejci a poskytovatelé služeb jsou až na posledním místě.
Dalida

Příspěvek od Dalida »

Napadlo mě,jaký jsou vlastně ebay weby pro různý státy. Existuje ebay.com pro USA nebo asi pro celý svět a pak jsou národní ebay.uk pro Spojené království, ebay.fr pro Francii, ebay.de pro Německo, také ebay.at pro Rakouko, ebay.ch pro Švýcarsko, ebay.pl pro Polsko. Italové mají ebay.it, Španělsko má ebay.es, Holandsko má ebay.nl, Belgie má rozcestník na francouzský nebo holandský ebay. Indie má ebay v angličtině ebay.com/in/ . Japonci mají japonský ebay https://www.ebay.co.jp/. Ale český ebay existuje jen jako podskupina pod německým ebay: https://cz.ebay.de/
Hugo

Příspěvek od Hugo »

Dalida píše: úte pro 17, 2024 8:26 pm Ale český ebay existuje jen jako podskupina pod německým ebay: https://cz.ebay.de/
Doména ebay.cz stále existuje. Kdysi se používala a byla přesměrovaná na ebay.com. Dneska se nepoužívá. Když mrknete na https://cz.ebay.de/ uvidíte, že skončíte na německý eBay, která se vzápětí přeloží, asi Googlem, do češtiny. Rádoby "česká ebay" je skutečně přívažkem k německý eBay. Není se nakonec co divit. Celý Česko je takovým neoficiálním přívažkem k Německu. Jakási manufaktura, montážní dílna pro německé firmy. To je výsledek uplynulých 35 let českého samovládnutí.
vývoj elektronických automatů na zakázku
Marian

Příspěvek od Marian »

Taky existují portály pro asociály, třeba Telegram a taky ŤikŤok. Tam se ale myslím nic prodat nedá. :D
Irena

Příspěvek od Irena »

Norbert píše: úte pro 17, 2024 5:19 pm ... ... Všechny tyhle internetové reklamní portály jsou výnosné především pro ty, kteří ty portály provozují. Prodejci a poskytovatelé služeb jsou až na posledním místě.
To máte stejný jako s inzertními portály kde se hledají zaměstnanci, anebo inzerují volná místa. Sleduju tyhle portály už dost dlouho. Zjistila jsem, že na jedné straně je vždy provozovatel portálu a na druhé straně jsou inzerenti, personální agentury, které tam inzerují. Málo kdy, velmi vzácně tam je inzerát na volné místo přímo od firmy, která volné místo nabízí. Lidé kteří hledají místo tam zdarma dávají jejich CV. Ta CV jsou potřebné, aby provozovatel portálu mohl uvádět, kolik CV už má v databázi. Tím přiláká ty personální agentury, které mu platí za přístup k databázi s nashromážděnými CV. Ty inzertní portály na volná místa jsou tak nejvýnosnější pro jejich provozovatele. Inzerenti, teda personální agentury a případně firmy, tam platí za možnost prohlížet si CV od zájemců o práci, za registraci a za zveřejnění inzerátu.
Renata

Příspěvek od Renata »

Před nějakou delší dobou mě napadlo skoro to samé. Teda s těma JOBs portálama na netu. Myslím si, že hodně inzerátů na volná místa na těch JOBsech jsou jen smyšlený inzeráty. Podle mě je vymýšlí provozovatel JOB portálu. Proč?
Za prvé, aby přilákal hledače práce a vylákal od nich CV do jeho databáze a za druhý, aby přilákal personálky, které mu platí za přístup do jeho databáze rádoby volných míst.
Vloni jsem si dala práci a z nějakých inzerátů na volná místa jsem postupně vyzkoumala která firma ty volný místa inzeruje. Třeba, ty fimy jsou jediný na malým městě. To bylo pak jasný. Koukla jsem na WEB tý firmy. Tam jsem opravdu viděla inzerci stejnýho volnýho místa. Pak jsem tam zavolala a dozvěděla jsem ze, že ta inzerce na jejich WEBu je 2 roky stará a na JOBsu prý nic neinzerují. Takže to je asi tak, že provozovatel JOB portálu kopíruje inzeráty z firemních webů. Neví jestli jsou aktuální. Prostě má další "volný místo". Může rozesílat majly registrovaným hledačům práce. Může psát personálkám, aby se u něj za poplatek registrovali. Fakt je, že personálky dělají to samé. Navíc kopírují ty podvodný neexistující místa od sebe navzájem.
Odpovědět