právní paskvily v ČR

vše co souvisí s provozem firmy
Nancy

Re: právní paskvily v ČR

Příspěvek od Nancy »

Firmu nelze prodat. Můžete pouze postoupit, nebo-li převést Váš podíl (podíl společníka) ve firmě na někoho jiného. Někdo jiný převezme Váš podíl ve firmě a stane se místo Vás společníkem. Převod můžete udělat bezúplatně nebo za úplatu. Záleží na tom, v jaké stavu je firma, zda má dluhy, pohledávky, jak vysoký má skutečný majetek, zda prosperuje nebo nic nevydělává.
Převodem Vašeho podílu vyřešíte pouze otázku společníka. Jste-li jednatelka, zůstáváte jednatelkou i nadále.
Jednatelství se můžete zbavit tak, že buďto rezignujete na funkci jednatelky. Nebo Vás společník odvolá.
Zbavit se pozice majitelky firmy bude asi nejobtížnější, protože majitelku z Vás násilně udělaly české úřady. Když tedy převedete podíl na nového společníka a společník Vás odvolá z funkce jednatelky, dojde k paradoxu, že stále zůstanete úředně majitelkou firmy, s kterou Vás již nic nespojuje.
Jsem právní a účetní poradkyně. Nabízím právní a účetní poradenství.
Aleš

Re: právní paskvily v ČR

Příspěvek od Aleš »

Ilona píše: čtv lis 28, 2024 6:01 pm Prosím Vás, mám firmu v Čechách. Jsem jediný společník a současně také jednatel a teď taky majitelka. Můžu teda moji firmu prodat? Jestli jo, za kolik a jak? Anebo když nemůžu prodat, tak jak se mám tý firmy zbavit?
To se tu už řešilo: viewtopic.php?t=101&sid=ec3f5b272ff3fbd ... 3c4caa8aaa
Odpovědět