co a odkud dovážet do Česka

vše o celním projednávání zásilek a mezinárodním obchodě
Odpovědět
brabenec

co a odkud dovážet do Česka

Příspěvek od brabenec »

Zdravím všechny. Objevil jsem tohle forum. Skončil jsem školu a jsem bez práce a tak mne napadlo začít s něčím obchodovat. Ale nevím ještě s čím. Chtěl bych vědět, co má smysl dovážet do Česka a taky odkud a jak to v Česku prodávat.
visio

Re: co a odkud dovážet do Česka

Příspěvek od visio »

Zásady:
1. obchoduj s tím, čemu rozumíš. Neobchoduj s tím, čemu nerozumíš. :D
2. pro začátek nakupuj někde v EU, vyhneš se celnicím
3. do Česka se dováží převážně čínský brak a šunt. Čím levnější, tím "lepší". Kvalita jde stranou. Zdroje čínského šuntu a braku jsou Bulharsko, Litva, Lotyšsko, Polsko.
Harpagon

Příspěvek od Harpagon »

Češi milují všecko co je zadarmo. Takže musíš dovážet něco, co je zadarmo. Jen tak budeš mít úspěch.
Oliver

Příspěvek od Oliver »

můžeš dovážet čínskej elektronickej odpad jako to dělá Alík a prodávat ho pak v Evropě jako luxusní elektroniku :D
viewtopic.php?t=84&sid=d62e0b7aec7e79dc135a28fab1427c89
Jenže nebudeš první. Takových koumáků co se tak živí, je už docela dost. Divím se, že EU ještě nezavedla cla na čínskej elektro-odpad.
Harpagon

Příspěvek od Harpagon »

Napadlo mne, že nemusíš nic dovážet. Můžeš si založit třeba občanský sdružení a nabízet lidem sliby, víru v lepší zítřky. Když získáš dostatek věřících, můžeš si z občanského sdružení vytvořit politickou stranu a dál slibovat lepší zítřky a přidat ještě jasnou budoucnost. Je to zadarmo. Stačí mít nápady na jednoduché krátké slogany. :D
Ferdinand

Příspěvek od Ferdinand »

když chceš něco dovážet do Česka, musíš znát mentalitu kupujících. Teda, když to shrnu:
1. 80% českého obyvatelstva má diagnozu MZA
2. v Česku je malá kupní síla, stále ještě 35 let po převratu
3. české obyvatelstvo je hravé, většinu času jejich života stráví hraním. To je důsledek onemocnění MZA. Minimálně 50% jedinců s diagnozou MZA má dlouhodobé, prodloužené dětství a postupně přechází přes pubertu přímo do senility. Mnoho jedinců s diagnozou MZA se senility ani nedožije a zemře v prodloužené pubertě.

Těmto podmínkám musíš přizpůsobit sortiment dováženého zboží. Nejvíce žádané jsou hračky, u kterých se nemusí vůbec myslet, kde stačí mačkat jeden, maximálně dva knoflíky. Hračky musí blikat, pískat, mňoukat...musí být akční.
Hračky musí být LEVNÉ, na jejich životnosti moc nezáleží. To znamená nakupovat čínský elektronický šrot a prodávat ho jako akční novinku za málo peněz.
Barbie

Příspěvek od Barbie »

Ferdinand píše: čtv říj 24, 2024 11:51 am Nejvíce žádané jsou hračky, u kterých se nemusí vůbec myslet, kde stačí mačkat jeden, maximálně dva knoflíky. Hračky musí blikat, pískat, mňoukat...musí být akční. Hračky musí být LEVNÉ, na jejich životnosti moc nezáleží.
V Česku se dobře prodávají pomůcky pro sexuální umělkyně a umělce. Také rekvizity pro "Dominy". Slyšela jsem, že se dováží od čínských distributorů v Hamburgu nebo v Polsku.
Mr.Xi

Příspěvek od Mr.Xi »

Čínský a český lid spojuje dlouholeté přátelství a Hedvábná stezka. Čínský lid ochotně dodá naším českým přátelům jakékoliv produkty o které požádáte. Nabízíme produkty pod značkou P.R.C. v té nejvyšší možné kvalitě za bezkonkurenčně nejnižší ceny.
kočkopes

Příspěvek od kočkopes »

Potvrzuji, že skutečně hračky značky "PRC" jsou v Česku výborně prodejné. Předeším hračky pro sexuální hrátky. Nakupují se v Hamburku nebo v Polsku a dobře se prodávají na eshopech.
Odpovědět